Veelgestelde vragen

Hier kun je de veelgestelde vragen vinden over o.a. RHINOC, de reinigings- en schoonmaakmiddelen, de ingrediënten en specifieke termen.

faq-balloon-header

Ingrediënten

Zijn de producten van RHINOC biologisch?

Afgelopen jaar is er een wetswijziging geweest omtrent de claim biologisch. Hoewel wij van mening zijn dat veel van onze producten biologisch zijn, zoals BioQlear en AllNatural, vinden wij dat onze producten de term biologisch overstijgen. Daarom gebruiken wij de termen duurzaam en natuurlijk. Vanzelfsprekend zijn al onze producten biologisch afbreekbaar en in de meeste gevallen zelfs meer, tenslotte is dat één van de fundamentals van EEQO.

Duurzaam en natuurlijk benadrukt dat wij onze producten zo ontwikkelen dat onze producten veilig én soms zelfs milieubevorderend werken voor onze planeet.

Om jouw duidelijkheid te geven hoe onze producten precies in elkaar steken hebben wij onze producten gelabeld met BioQlear, AllNatural en ProBio.

Wat betekend BioQlear?

RHINOC’s zijn altijd biologisch afbreekbaar en waar mogelijk 100% natuurlijk met ingrediënten van plantenextracten. Helaas is het (nog) niet altijd mogelijk om alle producten uit 100% natuurlijke bestanddelen te maken. Om jou duidelijkheid te geven hoe de producten in elkaar steken hebben wij onze producten gelabeld.

BioQlear

RHINOC’s BioQlear assortiment bestaat uit producten die volledig ecologisch verantwoord en biologisch afbreekbaar zijn. De BioQlear producten bevatten bestanddelen die door de natuur kunnen worden afgebroken en zijn daarmee volledig veilig voor mens, dier en leefomgeving.

Wat betekend AllNatural?

RHINOC’s zijn altijd biologisch afbreekbaar en waar mogelijk 100% natuurlijk met ingrediënten van plantenextracten. Helaas is het (nog) niet altijd mogelijk om alle producten uit 100% natuurlijke bestanddelen te maken. Om jou duidelijkheid te geven hoe de producten in elkaar steken hebben wij onze producten gelabeld.

AllNatural

RHINOC’s AllNatural assortiment is volledig op basis van natuurlijke ingrediënten. De AllNatural producten bevatten veelal plantenextracten en etherische oliënen. Daardoor zijn ze 100% natuurlijk en dus volledig veilig voor mens, dier en leefomgeving.
RHINOC’s AllNatural producten zijn uiterst effectief. Ze zijn betaalbaar en hebben een elegant en eigentijds design.

Wat betekend ProBio?

RHINOC’s ProBio assortiment bestaat uit een revolutionair gamma van producten op basis van probiotica. Deze ProBio middelen bevatten goede micro-organismen die op microscopisch niveau reinigen en een langdurige werking hebben. Ze werken tot wel 3 dagen door na gebruik doordat er microscopische ‘werkers’ achterblijven die niet op de loonlijst staan.

ProBio maakt desinfectie-middelen vaak overbodig omdat de goede micro-organismen van de probiotica de slechte micro-organismen vervangen. De ProBio producten zijn milieubevorderend en dragen daarmee bij aan een gezondere leefomgeving voor mens en dier.

Ons ProBio assortiment is zelfs zo effectief dat het verschillende labels heeft verdient.

 

50mil-probiotics-100px SPF-logo-100px

 

Wil je graag meer weten over de technologie achter probiotica en/of wat het voor jou kan betekenen? Neem dan een kijkje op onze speciale probiotisch schoonmaken pagina.

Waarom hebben sommige producten veiligheidsaanduidingen?

Hoewel al onze producten een natuurlijke basis hebben, kunnen ook de natuurlijke ingrediënten bepaalde reacties veroorzaken. Daarom vereist de wet in sommige gevallen dat wij onze producten moeten aanvullen met veiligheidsaanduidingen.

Dit wordt gedaan door de zogenaamde R- en S zinnen of de GHS (Globally Harmonised System of Classification and Labelling of Chemicals) systematiek.

Alle informatie over de veiligheidsaanduidingen kun je vinden op de veiligheidsaanduidingen pagina.

Waar kan ik de MSDS bladen (Veiligheidsinformatiebladen) vinden?

Bij RHINOC stellen wij alle MSDS bladen ter beschikking om te downloaden.

Je kunt de MSDS bladen vinden op onze MSDS bladen pagina.

Kan ik alle ingrediënten op de flessen vinden?

In veel van de gevallen vermelden wij alle ingrediënten op onze verpakkingen. Echter doordat wij onze producten zo natuurlijk mogelijk maken, betekend dit dat er in sommige gevallen onze producten veel ingrediënten bevatten. Het is dan simpelweg niet mogelijk alle ingrediënten te vermelden. Ben je benieuwd naar alle bestanddelen van een product, dan nodigen wij je graag uit om het MSDS blad de downloaden van het betreffende product.

Al onze MSDS bladen kun je downloaden op onze MSDS bladen pagina.

Hebben de producten van RHINOC een houdbaarheidsdatum?

Ja, al onze producten blijven zo’n 18 tot 24 maanden goed. Veel van onze AllNatural producten blijven zelfs nog langer goed, dat is het mooie van het natuurlijke eco-systeem wat in onze producten gecreëerd zit.

Producten & Verpakking

Zijn er navulverpakkingen van RHINOC?

Goed dat je hier mee bezig bent! Dat zijn wij natuurlijk ook, daarom zijn wij momenteel druk bezig onze producten verder uit te ontwikkelen zodat er voor bepaalde producten navulverpakkingen komen.

Indien je grotere hoeveelheden van de RHINOC producten gebruikt dan raden wij je aan om onze groot volume verpakkingen aan te schaffen. Naast het feit dat je hier inkoopvoordeel mee hebt bespaar je hier ook het milieu mee.

Als je belangstelling hebt bij volumes van meer dan 1000 liter dan verzoeken wij je contact op te nemen via ons contactformulier. Wij helpen je dan graag verder.

Kan ik de producten van RHINOC in grote industriële hoeveelheden of bulkverpakkingen kopen?

Bij RHINOC bieden wij standaard verschillende volumes van onze producten. Zo zijn veel van onze producten verkrijgbaar in literverpakkingen maar ook in jerrycans van 5, 10 of zelfs 25 liter.

Indien je je belang hebt bij industriële hoeveelheden van de RHINOC producten neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier. Wij helpen je dan graag verder.

Zijn de verpakkingen van RHINOC recyclebaar?

Ja, in principe zijn alle producten van RHINOC recyclebaar. Maar bij RHINOC gaan wij nog een stapje verder want wij streven ernaar om de verpakkingen zelfs te upcyclen. Upcycling betekend dat er van de verpakkingen zelfs nieuwe producten worden gemaakt! Als je benieuwd bent hoe dit proces werkt dan nodigen wij je graag uit om een kijkje te nemen op de website van EEQO. Hier leggen wij uit wat wij precies doen met Upcycling.

Wil je zelf een bijdrage leveren aan het recyclen van de verpakking?
Neem dan contact op met je gemeente om te vragen waar bij jou in de buurt plastic gerecycled kunnen worden. Wij stellen jouw inzet in ieder geval erg op prijs!

Wat voor informatie staat er allemaal op de etiketten van RHINOC?

Bij RHINOC besteden wij veel aandacht aan onze etiketten. Wij vinden RHINOC een stoer merk, daarom designen wij onze etiketten zo dat het past bij ons merk.

Maar naast het feit dat wij graag mooie, stoere etiketten willen vinden wij de inhoud zeker net zo belangrijk. Daarom hebben wij onze etiketten zo ontwikkeld dat alle relevante informatie eenvoudig en snel in één oogopslag te vinden is.

Alle informatie omtrent onze etiketten vind je op onze etiketten pagina.

Veiligheid & allergieën

Zijn de producten van RHINOC veilig voor mens & dier?

De producten ven RHINOC kunnen zonder risico worden gebruikt in de buurt van mens en dier.  Onze producten bevatten natuurlijke bestanddelen, dus van problemen door chemische ingrediënten. Echter dienen productresten van de huis of vacht verwijderd te worden met water. Mochten onze producten worden ingeslikt, laat deze dan melk of water drinken om het product te verdunnen. Bel vervolgens onmiddellijk de huis- of dierenarts.

Zijn de producten veilig voor mensen met allergieën?

De producten van RHINOC bevatten natuurlijke bestanddelen, over het algemeen zijn onze producten dus veilig voor mensen met allergieën. Echter indien je gevoelig bent voor chemicaliën dan raden wij je het aan om eerst een kleine hoeveelheid van het product te gebruiken voordat je het in grote hoeveelheden toepast.

Zijn de producten van RHINOC veilig voor kinderen?

Ja, oppervlakken die gereinigd zijn met de producten van RHINOC zijn veilig voor kinderen. Onze producten laten geen schadelijke dampen en/of resten na omdat onze producten geen gevaarlijke en chemische ingrediënten bevatten.

Zijn de producten van RHINOC veilig om in te nemen?

Vanzelfsprekend zijn de producten van RHINOC niet bedoeld en geschikt om in te nemen. Indien één van onze producten ingeslikt worden dan zien je onmiddellijk een glas melk of water te drinken en zo spoedig mogelijk een arts te raadplegen.

Belangrijke telefoonnummers:

Alarmnummer , bel dan 112

De Nederlandse Vereniging voor Intensive Care op het nummer +31 (0)30 274 8888 of op nvic.nl

Over Probiotica

Worden de schadelijke kiemen niet resistent tegen de probiotica?

Nee, micro-organismen kunnen niet resistent worden tegen andere micro-organismen, enkel tegen chemische stoffen die hen bedreigen. Bij probiotische reiniging zijn er geen dodende chemische stoffen, dus geen resistentie.

Zijn de probiotica veilig?

Absoluut, de door ons verkochte probiotica zijn internationaal goedgekeurd voor gebruik in voedingsmiddelen. Bovendien voeren wij en onze producent continu testen uit om helemaal zeker te zijn.

Waarom stoppen we niet met reinigen om zo een natuurlijke microflora te behouden?

Plaatsen waar mensen of dieren samenleven of werken worden nu eenmaal vuil en daar ontstaan ook een microbieel extra belastte oppervlakken. Die moeten dus gereinigd worden om gebouwen en ruimtes veilig, schoon en leefbaar te houden. En dan kunt u velen malen beter reinigen met probiotica dan met chemische middelen.

Is het veel werk om de probiotische reiniging toe te passen?

Niet meer dan reinigen met de gangbare reinigingsproducten. Je gebruikt de producten net zoals andere producten, met een minimum van twee maal per week voor een optimaal effect.