Goede doelen & Partners

RHINOC doet graat iets terug. Als onderdeel van EEQO, omarmt RHINOC de slogan “EEQO supports nature“. In het geval van RHINOC betekend dat concreet dat wij 5% van onze opbrengst doneren aan onze foundation. De donaties van RHINOC worden gebruikt om de neushoorns en olifanten te ondersteunen.

STRIJD TEGEN HET STROPEN NEUSHOORNS EN OLIFANTEN

Met ons merk Rhinoc ondersteunen wij de neushoorns & de olifant. Twee mooie en krachtige dieren die met uitsterven worden bedreigd. Doodzonde, daarom willen we een bijdrage leveren in de strijd tegen het stropen van deze giganten. EEQO doet dit door onder andere de ShadowView Foundation te ondersteunen, een initiatief van de Rabobank Ondernemer van het Jaar 2014, Laurens de Groot. Sinds juni 2015 is Laurens ook ambassadeur van het Jane Goodall Instituut.

rhinoc-goede_doelen

Partners van RHINOC

De partners van RHINOC waar we trots zijn dat we met hun mogen samenwerken

Officiele logo van Shadowview

ShadowView Foundation

ShadowView is de eerste non profit ter wereld die Unmanned Aerial Systems, of drones, gebruikt voor milieubescherming en humanitaire projecten. Zij geloven in het delen van kennis en bundelen van krachten. ShadowView laat andere organisaties profiteren van haar expertise, operators en technologie en steunt hen zoveel mogelijk. Dit is waarom ShadowView een liefdadigheidsinstelling is; ze werven fondsen, schrijven voorstellen en vragen haar achterban te doneren zodat zij andere NGO’s over de hele wereld kan helpen hun projecten waar te maken.

Stroperij in Afrika escaleert met ongekende snelheid. In 2007 werden minder dan 20 neushoorns gestroopt, in 2013 was het aantal tot boven de 1000 gestegen. De rangers hebben hulp nodig. Daarom opereert ShadowView op dit moment in Zuid Afrika met UAV’s/drones. Zij surveilleren grote gebieden met hittecamera’s, om zo de kans te vergroten stropers op heterdaad te betrappen.

Wil je meer weten over de ShadowView Foundation? Ga dan naar de website www.shadowview.org.

WASTE 2 WEAR

Waste2Wear wordt geïntroduceerd door Vision Textiles, een succesvol bedrijf in China dat opgericht is door Monique Maissan. Zij is een Nederlandse ondernemer met een groot netwerk en goede reputatie in de textiel sector. Waste2Wear verwerkt plastic afval tot draad, stof en eindproducten. De hele waarde keten wordt in de gaten gehouden waardoor de producten van hoge kwaliteit zijn en voldoen aan alle eisen van veiligheid en duurzaamheid.

Wil je meer weten over Waste2Wear? Neem dan een kijkje op de website, www.waste2wear.nl.

Waste2Wear